"Alig van ember, ki kilépjen tegnap meghalt hazug önmagából, és még kevesebben vannak, akik észreveszik mai arcukat." Berda József

Szeretettel köszöntelek a Berda József Kör Egyesület honlapján. Deák Mária vagyok, az egyesület alapító tagja és elnöke. Szociális területen dolgozom; Berda József nyomába 18 éves koromban szegődtem és több, mint 30 év irodalmi barangolás után, immár jogi háttérrel, bejegyzett egyesületként hirdetjük a "berdaságot". 

Innovatív programjainkon a költészeten és Berda József életén keresztül lehetőségünk van a szabadságjogokról az irodalom nyelvén beszélni. Irodalom és szolidaritás, irodalom és szabadság, irodalom és igazságosság. Művészetek és emberi méltóság. Berda nevéhez elsősorban devianciát, hedonizmust, másságot társítanak. A Berda József kör tagjai szeretnék kicsomagolni ezt a skatulyát és megmutatni, hogy Berda költészete egy elfogadóbb társadalomért kiált. Innovatív élmény, amikor a költészet segítségével rávilágíthatunk, hogy az ember természettől való elidegenítése milyen veszélyeket hordoz. Az öko és biopoétika eszközeivel szeretnénk -az environmental awareness - természetre való odafigyelés, széles körben való népszerűsítését. Az egyesület tagjai havi rendszerességgel szerveznek programokat, elsősorban Berda József kedvelt túristaútjain, erdei színpadokon idézik meg szellemét. Minden program sokszínű, efogadó és nyitott. 

                                 Szeretettel várunk 

                                                         Deák Mária 

  Csak azért is jogunk van Önmagunkhoz!


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.