A magyar költészet napjához kapcsolódó versvendég a Berda József Kör Egyesület szervezésében és támogatásával.

A Kesztölci Kincses József Általános Iskola tanulóinak (alsó és felső tagozat) versmondó versenyén Berda irodalmi műsorral és meghívott vendégeink közreműködésével - Földeák Iván - író,publicista,fordító, -Csokonai Attila - költő,tanár,fordító - Fuhl Imre az Oslovma folyóirat szerkesztője, költő, Berda-versfordító- vettünk részt. A szavaló gyerekeknek több korcsoportban könyvjutalmat, édességet, oklevelet és emléklapot adtunk. A zsűri elnöki tisztét Csokonai Attila költő, tanár töltötte be. A gyerekek felé szeretettel forduló költő méltató szavai mindannyiunk szívéhez ért. Az ajándék könyveket az Irodalmi Rádió kiadó és a Lyukasóra irodalmi folyóirat szerkesztősége felajánlásával tudtuk átadni a nyerteseknek.

Meglepetés ajándék, hogy a meghívott vendégek Szakonyi Károly Kossuth díjas írónk 'Ahogy felvillan' című dedikált kötetét kapták ajándékba

a Magyar Írók Egyesülete közreműködésével. Hálásan köszönjük.

 A Kesztölci Szlovák Önkormányzat támogatásával minden gyermek édességet és Kesztölci Életképek című kötetet kapott. Hálásan köszönjük a Kesztölci Szlovák Önkormányzat vendéglátását. Külön köszönet illeti a kesztölci általános iskola pedagógusait - a magyar irodalom tanárát Áy Andrát és Reznyikné Kain Valika tanítót - a gyerekek felkészítéséért. Ocsovai Feri költőnek pedig köszönjük, a Fekete-hegyi emlékversének előadását.
A helyszínt Berda József pilisi kirándulásainak egyik kedvelt helye illetve a költő szláv származása miatt választottuk.

A rendezvényt a Pilisi himnusz szlovák és magyar nyelven való éneklésével zártuk.
Folytatjuk - Irodalom - természetjárás - közösségi programok. 

A magyarországi szlovákok lapja itt adott hírt rólunk    

L'udové Noviny

Oslovma képgaléria


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.