Magamhoz méltón...


"Magamhoz méltón" - csak tiszta szívvel lehet Berda költészete felé fordulni, és csak a tiszta szív érti, hogy az illetlenség nem egyenlő az erkölcstelenséggel. Értő és érző olvasást kívánunk, valamint azt hogy a humanista költő által áhított szabadság ne csak fikció legyen kis hazánkban.
A képek 2022. november 25-én - a Berda József Kör Egyesület zártkörű rendezvényén - készültek a József Attila Emlékhelyen.

Közreműködött Földeák Iván - író-publicista, Debreczeny György - költő, Gmeindl Margit előadóművész és Németh János versmondó. 
"Jóllehet az irodalmi közvélekedés mintha elfeledkezett volna róla, Berda költészete tanulságos üzenetet közvetít felénk, tanítása visszacseng mára is érvényes verssorában: „Mivé lett a dölyf, a pöffeszkedő gazdagság?” - az idézet a Nagy Lajos Művészeti Társaság oldaláról ollózva.


Köszönet, hogy méltóképp emlékezhettünk.
A rendezvényen illusztrációként használt fotók digitalizált másolatát a Neogrády László Helytörténeti Gyűjtemény bocsátotta rendelkezésünkre.


#berda120 #berdajozsefkor #mindhaláligberda

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.