Rólunk

2015-ben civil kezdeményezéssel elindult a Berda József Kör közösségi oldal

Az oldal célja: Berda József (Budapest, 1902. február 1. – Budapest, 1966. július 5.) József Attila díjas költőnk költészetének népszerűsítése valamint Berda József költészetét már ismerő és szerető közösség létrehozása. A közösség 2022-re országos egyesületté nőtte ki magát. Egyesületi formájában további célokat tűzve ki maga elé ápolja Berda József emlékét.

A Berda József Kör Egyesület adóazonosító száma: 19340304-1-11

Alapszabály - ismerd meg!

Tagfelvételi kérelem -  az info@berdajozsefkor.hu címre kérjük küldeni

2022/1_Határozat

Meghívó közgyűlésre

2023/1 Közgyűlés

2023/2 Határozat

2022 beszámoló

2023 beszámoló
Csukás István

Berda József glóriái (részlet)

Kosztolányi mosolya ragyogott a feje körül, mikor megismertük. Mindenki szerette, válogatás nélkül, és ő is szerette az egész világot mindenestől: (…)Szent volt, kóbor lovag, álruhás apostol? Nem, nem. Költő volt, maga a szabadság; s ha a pénz nem tehette szabaddá, szabaddá tette a teljes szegénység. Mert kihámozva költészetét a lenéző, finnyás legyintgetésekből, ez a szabadság zeng a verseiből végig, a nehéz időkben is, a „változó őrület” idejében a nagy költészet hangjáig elérve.  (…)A mai könyvtől nemzett, spekulatív, keresztrejtvény-izgalmú költői divatrémuralmunkban eljöhetne az ő ideje! A világ áramlik be szédítő, mámoros bőséggel a sápadt papírlapok közé! Tudják ezt az olvasók, a szívük mélyén tudják, és a puszta nevére is elmosolyodnak hálásan. Mert túlélt és túl fog élni minden divatot, szemét összecsippentve ül egy felhő szélén, a magyar költészet örök egén! (forrás: Digitális Irodalmi Akadémia)

A Berda József Kör Egyesület adóazonosító száma: 19340304-1-11

Regisztrált önkéntes fogadó szervezetként működünk. Regisztrációs számunk: 13034 

Alapszabály - ismerd meg!

Tagfelvételi kérelem - az info@berdajozsefkor.hu címre kérjük küldeni

2022/1_Határozat

Meghívó közgyűlésre

2023/1 Közgyűlés

2023/2 Határozat

2022 beszámolóTevékenységünk

Tevékenységünk

Berda József költészetének és életművének ismertetése, terjesztése, emlékének ápolása, megőrzése. Közösségépítő céllal a „barangoló költő” nyomában, természetjáró túrák, kirándulások szervezése.

"Halhatatlan versei magasan szállnak, égi hattyúk, ezért kevesen látják azt a repülést, de majd jönnek jobban látók..." - Kormos István 1977

A jobban látók megszülettek!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.