Berda József Szegeden

2023. augusztus 12. napján Szegeden a Tisza Maros-torkolatánál sétáltunk. Sétánk során meg-megálltunk és hallgattuk F. Dőry Magdolna (Radnóti díjas versmondó) előadásában Berda József természetközeli verseit. Majd visszatérve az Amigo presszóban irodalmi rendezvényünkön  Dr. Bogoly József Ágoston irodalomtörténész rövid előadását hallgattuk meg Berda József szegedi kötődéséről. Németh János (Janó) versmondó a rendezvény előtt irodalmi kutatómunkát végzett. - akár ha szakdolgozatra készülne - felkutatta Berda József szegedi publikációit, a korabeli Széphalom folyóirat lapjait böngészte. Előadásában hallgathattuk a Széphalomban megjelent Ősz című Berda verset.

Ferencz Norbert alelnök mutatta be az egyesületünk munkáját és ismertette céljait. Újabb tagtársakat köszönthettünk. Az Amigo presszó bográcsban főtt lecsójával és jó hangulatú beszélgetéssel zártuk a napot. A szegedi csoport megalakulását nyílt elnökségi ülésen el is fogadtuk. Mindenkivel legyen "berdaság". 

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.