Közösségi programok

Oktatást kiegészítő tevékenység

Prevenciós programok, szabadidő, környezettudatosság, ökoszemlélet. 

Magamhoz méltón - összművészeti alkotótér


Szeretettel várunk

Szeretettel várunk

Kedveled a művészeteket? Kipróbáltad már magad valamely művészeti ágban? Mutasd meg mit olvasol, ki az a művész, aki hatással van rád? Ajánlj nekünk témát! Hozd el nekünk alkotásaidat! Várjuk a szépirodalmi alkotásokat, verset, prózát, képzőművészeti vagy zenei művet, versfordítást, grafikát, fényképet. Nyitottak vagyunk az avantgárd, vagy a megszokottól eltérő prózaversekre, máshol deviánsnak ítélt alkotásodra. Mottónk Berda Józseftől: "A társadalmi rend tuberkolózist lehel a perifériákra." Embernek maradni az ember és ember között különbséget tevő, társadalmi rendnek álcázott káoszban.

Találkozzunk a mentálhigiénés irodalmi műhelyeken 


Átjutni a tű fokán - mentálhigiénés csoportmunka - a költészet segítségével, versek tükrében látni önmagunk.
A személyiség gazdagodásának forrása az irodalom és más művészetek. Lehetőség, hogy azzá válj, aki lenni akarsz.(C. Rogers - Valakivé válni)
Meríts erőt! Erőforrások szépirodalmi szövegekben.

A költészet ereje

"Verseket nem azért írunk és olvasunk, mert menő. Azért írunk és olvasunk verseket, mert valamennyien az emberi fajhoz tartozunk, az emberi faj pedig tele van szenvedéllyel. Az orvostudomány, a jog a közgazdaság...ezek mind nemes dolgok, kellenek a lét fenntartásához, de a költészet, a szépség, a romantika, a szerelem: ezek azok, amikért érdemes élni."

A Holt költők társasága c. filmből idézve


„Hogyan születik a vers? Nagyon bonyolult feladat felelni erre! Kosztolányi Dezső így ír egy hozzám írt levelében: 'Ezek a versek valósággal kiharsantak. Csak akkor kell verset írni, ha ésszel nem tudjuk kifejezni azt, amit mondani akarunk, s annyi bennünk a bátorság s a csikótűz, hogy semmire sem vagyunk tekintettel.' Nálam a vers elsősorban kielégülés, levezetése indulataimnak, örömeimnek, szomorúságaimnak; bár kétségtelen, hogy az értelem építi fel érzelmeink számára a formát.” - Berda József

"Halhatatlan versei magasan szállnak, égi hattyúk, ezért kevesen látják azt a repülést, de majd jönnek jobban látók..." - Kormos István 1977

A jobban látók megszülettek!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.